onsdag 7 mars 2007

celebrating our one month anniversary

For it's a jolly good virus, for it's a jolly good virus
For it's a jolly good virus || And so say all of us

And so say all of us, and so say all of us

For it's a jolly good virus, for it's a jolly good virus
For it's a jolly good virus || And now I'm so fucking sick of this I could drive a car into a military storage and cause mayhem and destruction in the nearest shopping mall and kill everyone and kill some more kill kill kill yeah that's my war face, what's your war face, no, that's not your war face, that's your wanna-go-home-to-mommy-face, I don't like that, remove that and place it in a rocket, don't worry, I'll take good care of it, yeah that's right I'll be going with it to Saturn, what, you wanna fight about it? didn't think so

---

För övrigt ringde en apa ifrån Radiotjänst och försökte övertyga mig om att man måste ha TV-licens för att få ha en DVD-spelare utan kanalväljare eller TV-mottagare, även om man inte har någon TV kvar. Djävla ko. Hur kan man vara så dum? Hänvisade till deras hemsida och lagtexten gjorde idioten också, och där står mycket riktigt:
[du ska betala TV-licens om du exempelvis innehar en] "Inspelningsbar DVD med kanalväljare/mottagare"

och

"2 § En tv-mottagare är en sådan teknisk utrustning som är avsedd att ta emot utsändning eller vidaresändning av tv-program, även om utrustningen också kan användas för annat ändamål. Lag (2006:798)." [vilket min DVD-spelare inte kan]

Hon var så dryg och så korkad och så envis att jag till slut slängde på luren och var arg resten av kvällen och större delen av natten. Tvi fan för överstatlighet.

Radiotjänst är ändå ett dyrt idiotiskt arbetsmarknadsprojekt. Större delen av avgiften går till att ett gäng arbetslösa i Kiruna ska få skicka ut inbetalningskort. Resursslöserier! Det finns en skattesedel, använd den för diefvulen!

Jag och en vän konstaterade redan innan vi fyllde 20 att byråkrati är ett förbannat dåligt sätt att lösa arbetslöshetsproblemet med. Ett arbetstillfälle ska generera något i form av produkt, tjänst eller för att hålla den nödvändiga (för det är den) nivån av byråkrati snurrande. Att stoppa in miljontals kronor i ett projekt som mycket enkelt skulle göras billigare är bara dumt. Då kan vi fixa arbetslösheten bland byggjobbare och rivningsjobbare genom att låta dem kontinuerligt bygga och riva ett hus, om och om igen.


Och nu tror jag allt febern går upp igen. Happy-happy, joy-joy.

---
Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi har EXAKT samma problem!
Fast Kiruna slog ner vårt överklagandet... hur löste problemet, skickade de inte räkning efteråt?

 

Copyright 2008 Anders Sjölander