fredag 16 februari 2007

smarriga scones

Ingredienser:
2 ½ dl vetemjöl
3 dl Finax Familjemüsli, annan müsli eller havregryn
2 tsk bakpulver
Salt efter smak
50 gr smör eller margarin
½ msk honung
2 dl filmjölk eller mjölk

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda torra ingredienser. Tillsätt matfett och honung i klickar och nyp ihop det med torrvarorna.
Tillsätt filmjölk/mjölk och blanda snabbt, bara precis så att ingredienserna blandas. Ju längre tid du blandar desto segare och sämre blir sconesen. Bearbeta eller knåda inte. OBS! Gör scones för hand, det blir mycket bättre än i matberedare.
Dela degen i två bitar och lägg dem på bakplåtspapper. Platta ut dem och gör dem runda. Nagga kakorna med gaffel och dela dem i fyra delar vardera.
Grädda i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills de fått färg.


---
Andra bloggar om: , ,

1 kommentar:

Anna Nilsson sa...

Ingen är så guld som du på att baka scones, med eller utan müsli.

 

Copyright 2008 Anders Sjölander